Обавештење за родитеље будућих првака

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи,

Школске 2024/25. године, деца рођена у периоду од 1.3.2017.  до 28.2.2018. редовно се уписују у први разред основне школе.

И ове године Министарство просвете уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу омогућило је родитељима/законским заступницима услугу еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ на порталу еУправа.

Поменута апликација доступна је родитељима од 20.3. до 31.5.2024. године.

Упис деце у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1.4. до 31.5.2024. године.  Истог дана ће педагог или психолог школе извршити тестирање детета.

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику – податке из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система, школа прибавља по службеној дужности електронским путем, као и податак о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Уколико имате потешкоћа да се региструјете или пријавите путем портала помоћ можете добити од школе позивом на број телефона 023/561-773.

Овим путем вас позивамо да присуствујете родитељском састанку везаном за упис деце у први разред који ће се одржати 27.3.2024. године, у 17 часова, у просторијама ОШ „Др Јован Цвијић”

                                                                                             Добродошли!