Nalazite se na:

Prevencija nasilja – bezbednost u školi i okruženju


Akreditovana tribina: „Prevencija nasilja – bezbednost u školi i okruženju“

 

Savez učitelja Republike Srbije i Udruženje zrenjaninskih učitelja u saradnji sa Kreativnim centrom i Kulturnim centrom grada Zrenjanina, realizovali su akreditovanu tribinu pod nazivom „Prevencija nasilja – bezbednost u školi i okruženju“.  Tribina je realizovana 3.12.2014. sa početkom u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra.


 

Veliko interesovanje za temu potvrdio je svakako i broj prisutnih: vaspitača, učitelja, nastavnika, stručnih saradnika, direktora... Bilo je prisutno 360 polaznika Srednjobanatskog okruga. Tema je realizovana kroz nekoliko segmenata:

 

  • Prevencija nasilja – predavač Biljana Lajović, koordinator Jedinice za prevenciju  nasilja pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Sigurnost dece na internetu – predavač Katarina Milanović, menadžer obrazovnih programa, Microsoft Software d.o.o.
  • Uloga odeljenja za borbu protiv  visokotehnološkog kriminala u zaštiti dece od  digitalnog nasilja

 

Internetom povezani svet, globalno okruženje, je “svet na dlanu” i “svet na ekranu”, svet u kome naša deca žive i odrastaju ali sve više to je stvaran  svet, koji ima svoje korisne strane i opasnosti . Decu treba naučiti da žive u tom novom svetu i vaspitati ih kako da iskoriste prednosti  i da se zaštite od opasnosti. Decu treba, po rečima stručnjaka, vaspitavati za život u savremenom društvu, ali svakako pristup internetu treba da bude pod kontrolom roditelja i nastavnika. Dete treba da se prati i upozorava na moguće opasnosti koje vladaju virtualnim svetom.

Mnogi od prisutnih prosvetnih radnika mišljenja su da ovo predavanje treba otganizovati i za roditelje, ali svakako i za učenike.

 

Ovde možete pogledati preznetaciju o bezbednost dece na internetu u Powerpoint formatu.

Copyright JC-Zrenjanin, 2013