Nalazite se na:

Završni ispit 2021.

Molimo učenike i roditelje da pročitaju obaveštenje i uputstvo koje se odnosi na završni ispit 2021.godine

 

OBAVEŠTENJE

UPUTSTVO
Školska slava "Sveti Sava" - 27.01.2020.

 

 

Naša škola je danas tradicionalno obeležila školsku slavu "Sveti Sava", uz osveštenje slavskog kolača i svečani program koji su priredili dramska sekcija i horisti, sa timom učitelja i nastavnika. Podsetili smo se značaja velikog srpskog prosvetitelja i njegovog značaja na razvoj školstva u Srbiji.


Opširnije: Školska slava "Sveti Sava" - 27.01.2020.

Obeležavanje nedelјe Crvenog krsta u Zrenjaninu

 

Naši učenici bili su gosti volonterima Crvenog krsta koji su im održali dva predavanja - Difuzija i Hiv virus.


Opširnije: Obeležavanje nedelјe Crvenog krsta u Zrenjaninu

''Dečija nedelja'' - gradonačelnik ugostio zrenjaninske osnovce i predškolce

Gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac danas su u Gradskoj kući ugostili zrenjaninske predškolce i osnovce, u okviru programa obeležavanja “Dečije nedelje”. Razgovor u Baroknoj sali počeo je s predstavnicima učeničkih parlamenata osnovnih škola “Đura Jakšić”, “Žarko Zrenjanin”, “Dr Jovan Cvijić” i “2. oktobar”, da bi im se potom pridružili i mališani iz vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin, koje je kišovito vreme omelo u održavanju njihovog predviđenog programa na Trgu slobode.


Opširnije: ''Dečija nedelja'' - gradonačelnik ugostio zrenjaninske osnovce i predškolce

Razvrstavanje i selekcija otpada u našoj školi

 

 

          Našoj školi je odobren projekat „Banatska oaza mirisa i zdravlja“  koji se sprovodi od ove školske godine. Svi učenici i članovi kolektiva uključili su se u razvrstavanje otpada. Otpad razvrstavamo na sledeći način: u plavim kantama odlažemo papir, u žutim plastiku, a u crvenim organski otpad. Obaveza redara je da na kraju nastavnog dana iznesu korpe sa otpadom u hodnik i razvrstaju otpad, a obaveza učitelja i nastavnika je da to provere.

Zajednički CILJ nam je da naučimo da razvrstavamo otpad jer na taj način ČUVAMO i ŠTITIMO ŽIVOTNU SREDINU i da sredstvima dobijenim od prodatih sirovina obezbedimo bolje uslove u školi.


Opširnije: Razvrstavanje i selekcija otpada u našoj školi

Copyright JC-Zrenjanin, 2013