Nalazite se na:

"Bezbednost na internetu - bezbednost u životu"

 

U sredu, oko 15 časova našu školu su posetili prestavnici Fondacije „Tijana Jurić“ i održali predavanje na temu  "Bezbednost na internetu - bezbednost u životu".Ukupno 50 učenika sedmog i osmog razreda odslušalo je ovo predavanje koje je prezentovano s cilјem da se ukaže na činjenicu da je bezbednost dece odgovornost svih nas .


 

Učenici su saznali kako da naprave bezbednu lozinku, šifru,  da treba da razmisle koga prihvataju za svoje prijatelјe jer je dovolјan jedan pogrešan da budu nebezbedni, da ne postavlјaju izazovne fotografije, da vode računa o lažnim profilima, lažnim predstavlјanjima, kako se zaštititi, kako ostati bezbedan, o vršnjačkom nasilјu... Učenicima su na istinitim primerima  njihovih vršnjaka prezentovane opasnosti koje vrebaju na internetu. Predavači su putem edukativnih  video spotova  pokazali kako mladi postaju žrtve pedofila. U neposrednom razgovoru sa učenicima saznali smo da je internet sastavni deo njihovih  života, ali treba da nauče da ga koriste bezbedno.  

Opasnost nije negde tamo i ne događa se nekome drugome , već je ovde i treba stalno raditi na edukaciji mladih kako bi se sprečila  nesreća.

 

 

 

 

Više fotografija na našoj FACEBOOK stranici

Copyright JC-Zrenjanin, 2013