Konkursi

Painting

Ostvareni rezultati na mnogobrojnim konkursima

Više...

 

Takmičenja

 

Ostvareni rezultati naših učenika na takmičenjimaViše...

 

Saveti

Toys

Saveti školskog pedagoga i psihologa

Više...

 

Biblioteka

 

Pogledajte aktuelnosti iz školske biblioteke

Više...

               

Ko je na vezi

Ko je na mreži: 5 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

February 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Nalazite se na:

Dobrodošli na sajt OŠ "Dr Jovan Cvijić"

Upis u prvi razred školske 2020/2021. godine

 

UPIS DECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2020/2021. GODINU

 

Poštovani roditelji / zakonski zastupnici dece stasale za upis u prvi razred osnovne škole,

 

Obaveštavamo vas (ili podsećamo – ako ste roditelj „sa iskustvom“) da upis deteta u školu podrazumeva sledeće ključne korake: sticanje podataka o deci-budućim učenicima škole, dostavljanje dokumentacije potrebne za upis deteta i psihološko testiranje deteta.

Godinama unazad naša škola je, kao i mnoge druge, organizovala susret sa roditeljima („Otvorena vrata“); tom prilikom saznavala je o njihovoj zainteresovanosti da dete upišu u ovu školu, a takođe je roditeljima dodeljivala individualne termine za naredni dolazak, donošenje propisane dokumentacije za upis i psihološko testiranje deteta.


Dakle, do ove godine je komunikacija škole i roditelja povodom upisa deteta podrazumevala da većina roditelja dođe u školu bar dva puta.

Od ove godine je ceo postupak znatno jednostavniji, posebno za roditelje.

Ovim putem informišemo roditelje i druge zakonske zastupnike dece o novinama u postupku upisa u prvi razred, a na osnovu dopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja br. 610-00-00297/2020-07 od 30.03.2020.:

-          Roditelju/zakonskom zastupniku deteta biće omogućeno da počev od 1.4.2020. pa nadalje elektronskim putem iskaže zainteresovanost za upis deteta u izabranu školu, preko Portala eUprava – usluga se zoveIskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu.

-          Na Portalu eUprava biće dostupna usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje; njenim korišćenjem dobijate termin kada ćete sa detetom doći u školu.

Od ove godine, pri dolasku nije potrebno da imate bilo koji od propisanih dokumenata za upis, jer će ih u vašem prisustvu ovlašćeno lice škole „preuzeti“ elektronskim putem iz odgovarajućih evidencija. Nakon ovoga, što ne zahteva puno vremena,obaviće se psihološko testiranje deteta od strane pedagoga ili psihologa škole.

 

Važno je znati:

  • Ukoliko roditelj ne iskaže zainteresovanost na opisani način, on to može učiniti preko obrasca na kraju ovog teksta: preuzmite dokument, popunite i pošaljite elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   (Obrazac u wordu), (Obrazac u Pdf)
  • Roditelji dece koja teritorijalno ne pripadaju školi, a zainteresovani su za upis deteta u ovu školu, potrebno je da izvrše iskazivanje zainteresovanosti za upis (ili preko Portala ili putem obrasca), bez obzira da li su se već javljali školi i pisali molbu za upis, ili to nisu učinili.
  • Svako dete ima pravo na upis u školu; upis ne zavisi od korišćenja ponuđene usluge na Portalu.

 

Budite sigurni da ćemo vas uvek valjano i blagovremeno informisati;novi postupak zahteva uhodavanje i sa tehničke, i sa naše i sa vaše strane, a time i strpljenje i zajedničko prevazilaženje nedoumica, na čemu vam unapred zahvaljujemo.

 

NAJVAŽNIJE je da se u zdravlju vidimo u školi, sa velikim brojem budućih đaka prvaka.

 

Srdačan pozdrav od kolektiva OŠ „Dr Jovan Cvijić“ Zrenjanin

 _________________________

 

     

        Portal za učenike i roditelje

 

      

       Mere zaštite zdravlja učenika 

 

 

    

 

 

        

      

 

    

 

    

Pretraži

Kontakt

7. jula 10                                        23101 Zrenjanin                                 tel: 023/561-773                              email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Copyright JC-Zrenjanin, 2013