Konkursi

Painting

Ostvareni rezultati na mnogobrojnim konkursima

Više...

 

Takmičenja

 

Ostvareni rezultati naših učenika na takmičenjimaViše...

 

Saveti

Toys

Saveti školskog pedagoga i psihologa

Više...

 

Biblioteka

 

Pogledajte aktuelnosti iz školske biblioteke

Više...

               

Ko je na vezi

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

January 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nalazite se na:

Dobrodošli na sajt OŠ "Dr Jovan Cvijić"

Obeležili smo "Dečju nedelju"

 

OD 02. DO 08. OKTOBRA 2017. GODINE

 "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta"


 

PONEDELJAK - 2. oktobar 2017.

Prvi dan Dečje nedelje obeležen je razgovorom o Dečjim pravima kao uvod za predstojeće dane posvećene deci. Nastavnici su upoznali decu sa njihovim pravima, a onda su svi zajedno diskutovali o značaju svakog prava pojedinačno.

 

Konvencija o pravima deteta  počiva na četiri temeljna principa, bez čijeg zadovoljenja nije moguće ostvariti ni ostala prava:

pravo na život, opstanak i razvoj - koje država mora da obezbedi svakom detetu, u maksimalno mogućoj meri nediskriminacija - svoj deci pripadaju jednaka prava, bez obzira na: rasu, boju, pol, jezik, veroispovest, političko ili drugo uverenje, nacionalno, etničko ili socijalno poreklo, imovinsko stanje, onesposobljenost, rođenje ili drugi status deteta, njegovog roditelja ili zakonskog staratelja najbolji interes deteta - u svim postupcima koji se tiču deteta, njegov/njen najbolji interes imaće prioritet uvažavanje mišljenja deteta - pravo deteta da izrazi svoje mišljenje u svim stvarima i postupcima koji ga se tiču i da se to njegovo mišljenje uzme u obzir.

 


 

UTORAK - 3. oktobar 2017.    

Drugi dan je bio posvećen drugarstvu, lepim rečima i savetima. Učenici viših razreda  dobili su zadatak da pišu poruke prijateljstva učenicima mlađeg školskog uzrasta. Poruke su sadržale korisne savete za njihovo buduće školovanje, učenje i druženje.

 

Svi prvaci primlјeni su u Dečji savez Srbije. Tom prilikom učenici su pogledali pozorišnu predstavu „Poštovana deco”.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

SREDA 4. oktobar 2017.     

Treći dan je bio namenjen skupljanju čepova u okviru humanitarne akcije " Čep za hendikep." Učenici su se odazvali u velikom broju da pomognu, donoseći pune kese čepova koje su ubrzo zašarenile hol škole kao simbol humanosti.

 

 

Učenici od prvog do četvrtog razreda zajedno sa svojim učitelјicama organizovali su Izložbu ribica. Proglašeni su i najuspeliji radovi.