Konkursi

Painting

Ostvareni rezultati na mnogobrojnim konkursima

Više...

 

Takmičenja

 

Ostvareni rezultati naših učenika na takmičenjimaViše...

 

Saveti

Toys

Saveti školskog pedagoga i psihologa

Više...

 

Biblioteka

 

Pogledajte aktuelnosti iz školske biblioteke

Više...

            

        

    

    

 

Ko je na vezi

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

December 2022
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nalazite se na:

Dobrodošli na sajt OŠ "Dr Jovan Cvijić"

Proslava školske slave

Srećna vam školska slava!

 

     Đaci, nastavnici, roditelji i prijatelji Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“ proslavili su još jedan Savindan u duhu PRAVOSLAVLJA. Dan kojim se obeležava najveće ime srpske istorije, Sveti Sava, koji je sinonim za sve najbolje u srpskom narodu.

  

Svakog 27. januara, još od davne 1840. godine, obeležavamo dan „prvog nastavnika sve srpske zemlje“ i širimo Svetosavlje među nama jer je duh ovog prosvetitelja ukorenjen u našoj crkvi, državi, medicini, književnosti i kulturi uopšte.


   Svečana priredba počela je u fiskulturnoj sali škole, u 12 časova, pesmom „Molitva“, u izvođenju školskog hora, pod budnom pažnjom nastavnika Milorada Kaurina. Uz svečani obred oca Branislava i veroučitelja Ćetka sečenje kolača obavljeno je, kako to običaji nalažu, uz prisustvo kumova, učenika 4-1 i učiteljice Ljiljane Krstić Jovanov. Kumstvo za narednu godinu preuzelo je odeljenje 1-1 i učiteljica Zdenka Vuković.

   Na radost roditelja i na iznenađenje svih prisutnih salom su se začuli recitali prvaka. Oni su danas prvi put nastupali pred publikom. Za to je bila potrebna hrabrost, ali i entuzijazam učiteljica da od malih đaka načine recitatore. Recital  je smenila pesma učenika iz boravka, koji su želeli da pokažu svima da oni nastavljaju vredno da rade u školi i onda, kad drugi đaci, njihovi drugari, odu svojim kućama. Sledio je opet recital, pa opet pesma... Mladi glumci, članovi dramske sekcije, poveli su nas, na trenutak, na Putovanja Svetog Save... I dok je mornar mahao zastavom, odnekud je „isplovio“ brod nastavnice Milice Nađalin i članova likovne sekcije. Sve je budno propratila smena slajdova sa video bima nastavnika informatike Vladimira Stojšina.

   Drugi deo proslave bio je posvećen otkrivanju murala koji su oslikali nastavnik Predrag Lojanica i članovi likovne sekcije. Direktorica Biljana Jovanov pozdravila je prisutne prigodnim rečima i uručila zahvalnice autorima murala koji je ulepšao enterijer škole. Proslava se nastavila u zbornici škole. U ime roditelja učenika 4-1, kumova škole, prisutne je pozdravila Nataša Dimitrijević, bivši đak škole Cvijić.

  

Svako je danas doprineo na svoj način, najbolje što je umeo, pokazavši svoju dobru volju i želju da pomogne, uloživši vreme, trud i ljubav u ono što radi, a sve u cilju negovanja SVETOSAVLJA u SVIMA nama.

    Priredba je završena Savinim rečima: „A onda se setih kako dobre i pametne učenike  imam. Koliko su se trudili u svemu da me prate? Koliko su bili poslušni i sa koliko  ljubavi su stupili u službu. Zato moje učenike šaljem kao ovce među vukove. Mnogi će se boriti protiv Crkve. Mnogi će se boriti i protiv naše pismenosti i pokušati da vas ubede da škola nije bitna. Ne verujte im ništa i nikada ne odustajte. Najveća želja moja je „da se srpska sva srca sada ujedine, sunce mira, ljubavi, da nam svima sine“.  

     Ako smo bar u jednima od nas uspeli da probudimo ovaj duh, duh SVETOSAVLJA, smatraćemo to svojim uspehom.

 

Više fotografije sa ove proslave možete pogledati u našoj FOTO GALERIJI.

 _________________________

 

     

        Portal za učenike i roditelje

 

      

       Mere zaštite zdravlja učenika 

 

 

    

 

 

        

      

 

    

 

    

Pretraži

Kontakt

7. jula 10                                        23101 Zrenjanin                                 tel: 023/561-773                              email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Copyright JC-Zrenjanin, 2013