Konkursi

Painting

Ostvareni rezultati na mnogobrojnim konkursima

Više...

 

Takmičenja

 

Ostvareni rezultati naših učenika na takmičenjimaViše...

 

Saveti

Toys

Saveti školskog pedagoga i psihologa

Više...

 

Biblioteka

 

Pogledajte aktuelnosti iz školske biblioteke

Više...

            

        

    

    

 

Ko je na vezi

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

August 2022
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Nalazite se na:

Dobrodošli na sajt OŠ "Dr Jovan Cvijić"

Dan škole 2014.

„Škola Cvijić“ ostaje uvek mlada...

    „Svake godine, na ovaj dan slavimo jer, detinjstvo mnogih je obeležio baš boravak u klupama ove škole, što je sigurno bio i jedan od najsrećnijih perioda u njihovom životu...“ reči su učenice, voditeljke programa.

    Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“ u ponedeljak, 13.oktobra, proslavila je još jedan Dan škole. Toga dana u njenom holu okupili su se brojni gosti i domaćini. Među gostima je bilo najviše penzionera koji su se podsetili na svoje uspehe u „Školi Cvijić“ i upoznali sa „novim generacijama učenika koji proslavljaju na jedan drugačiji, savremeniji način.“ 

   „O tome koliko je naša škola uspela da se približi visokim standardima obrazovanja svedoče brojni uspesi koji su nesumnjivo pokazatelji kvaliteta njenog dugogodišnjeg rada. Iza nas su osvojene nagrade i dodeljena mnoga priznanja...“ reči su direktorice Biljane Jovanov kojima je pozdravila goste.

    Priredbu je započeo hor pod rukovodstvom nastavnika Milorada Kaurina pesmom „Moja škola“, zatim su pročitani odabrani literarni radovi učenika sa, za tu priliku, raspisanog konkursa. Pesmom „Tamo daleko“ i izborom iz rukoveti Stevana Mokranjca obeležili smo i značajne jubileje, a zatim su članovi dramske sekcije izveli prilagođenu predstavu Jasminke Petrović „Škola“.

    ,, I najbolji profesor može samo da zapne oroz, ali ako cev nije puna, nema ni pucnja ni efekta...na prvom mestu treba ići za učeničkim naklonostima...treba negovati idealizam koga u većoj ili manjoj meri ima kod svih mladih ljudi..." reči su Jovana Cvijića kojima je završeno jedno, a otpočelo novo poglavlje u životu „Škole Cvijić“.

   Ovaj dan protekao je na radost svih prisutnih, od onih najmlađih, prvakinje koja je prvi put recitovala pesmicu „Šumsko ogledalo“ do penzionera koji su se na trenutak vratili u svoju mladost. Svi starimo, „Škola Cvijić“ uvek ostaje mlada.

 Fotografije možete pogledati u našem FOTO ALBUMU

 _________________________

 

     

        Portal za učenike i roditelje

 

      

       Mere zaštite zdravlja učenika 

 

 

    

 

 

        

      

 

    

 

    

Pretraži

Kontakt

7. jula 10                                        23101 Zrenjanin                                 tel: 023/561-773                              email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Copyright JC-Zrenjanin, 2013